Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Прикордонники викрили двох «таксистів» на переправленні осіб через держкордон за 7 тис. доларів

На Одещині прикордонники Одеського загону спільно з правоохоронцями ліквідували незаконну схему переправлення осіб через державний кордон.

Трансфер до сусідньої держави організував місцевий житель Одещини, залучивши до своєї схеми спільників – «таксистів». Кожен учасник злочинної групи мав чітко визначену роль: організатор через оголошення у соцмережах та знайомих  знаходив клієнтів і координував весь процес переправлення, даючи чіткі вказівки своїм «бізнес-партнерам».

Креативними таксистами виявились 61-річний та 37-річний жителі Одещини. Молодший водій підбирав клієнтів в Одесі, після чого передавав їх старшому спільнику в одному з прикордонних сіл. Останній приховував нелегальних пасажирів на власній фермі, а потім доставляв їх до кордону, де вони мали продовжити шлях пішки до Молдови через придністровський сегмент українсько-молдовського кордону. Прайс «послуги» становив 7000 доларів США.

Однак, завдяки злагодженим діям правоохоронців всіх учасників «бізнесу» було затримано.

Наразі двох «таксистів» затримали в порядку ст. 208 КПК України. Їм оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Відносно чотирьох чоловіків складені протоколи за ч. 2 ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону». Справи скеровані до суду.

Заходи з викриття протиправної схеми здійснювали оперативники Одеського прикордонного загону спільно зі співробітниками СБУ, Національної поліції за процесуального керівництва прокурорів Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

ДПСУ

Exit mobile version