Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Приватизація комунального приміщення за заниженою вартістю – директору департаменту КМДА та двом оцінювачам повідомлено про підозру

Згідно з матеріалами слідства, з 2017 року нежитлове приміщення загальною площею 168 кв.м. по вул. Академіка Глушкова у м. Києві, що перебувало у комунальній власності, було передано в оренду.

В подальшому вказане приміщення було приватизоване на основі незалежної оцінки.

Досудовим розслідуванням встановлено, що оцінювачі умисно належним чином не оглянули об’єкт нерухомості, у результаті чого внесли у звіт про оцінку недостовірні відомості суму понад 330 тис. гривень.

При цьому директор Департаменту КМДА не вжив належних заходів з контролю і не перевірив вказані дані.

Внаслідок таких дій об’єкт нерухомості, який належав до комунальної власності столиці, приватизували за заниженою вартістю.

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру директору одного з Департаментів КМДА та двом оцінювачам за фактами вчинення службової недбалості та зловживання службовими повноваженнями, а також складання завідомо підробленого офіційного документу під час приватизації комунальної нерухомості у м. Києві (ч. 2 ст. 367, ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 358 КК України).

Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

Пресслужба Київської міської прокуратури 

Exit mobile version