СБУ «накрила» мережу антиукраїнських інтернет-агітаторів. А до Кернеса і Ко ще руки не дійшли…

Оперативники спецслужби встановили, що мережа мала осередки у Києві, Одесі, Чернігові, Харкові, Миколаєві, Житомирі та Сумах, керування нею здійснювалося з території Російської Федерації.

Агітатори, використовуючи соціальну мережу «Facebook», а також заборонені в Україні ресурси «ВКонтакте» та «Одноклассники, розповсюджували інформаційні матеріали деструктивного характеру. Вони, зокрема, поширювали публікації із закликами до штучного розхитування суспільно-політичної ситуації в країні, а також здійснювали серед користувачів соціальних мереж підбір однодумців для залучення їх до протиправної інформаційної діяльності.

На данном изображении может находиться: один или несколько человек, люди сидят, обувь и в помещении

Оперативники СБ України задокументували, що отримані від російських кураторів завдання були спрямовані на радикалізацію суспільних настроїв у державі під час виборів до Верховної Ради України, зокрема, через поширення дезінформації про переговорний процес з врегулювання ситуації на Донбасі, провокування націоналістично налаштованих осіб до протестних дій.

СБУ вкотре звертається до свідомих громадян України із проханням бути уважними та у разі отримання від невідомих людей пропозицій щодо розміщення деструктивного контенту, а також виявлення фактів розміщення у соціальних мережах антиукраїнських та провокаційних публікацій, повідомляти на гарячу лінію СБ України 0 800 501 482.

Служба безпеки України

З коментарів:

Ігор Боднарчук
Хотілося б знати, коли Служба Безпеки України візьметься за Добкіна, Мураева, Кернеса, Баліцького і їм подібних, які ненавидять все українське, і доки їм це буде сходити з рук.

Карина Рыжова
Харьковский городской совет – вполне себе антиукраинская сеть…

См. также: «Гепинский» горсовет вернул проспекту Григоренко имя Жукова

You may also like...