СБУ попередила влаштування громадянина РФ на службу до спецпідрозділу Нацгвардії України

Військова контррозвідка Служби безпеки України виявила та попередила влаштування громадянина Росії на військову службу до підрозділу Національної гвардії, який залучається до проведення операції Об’єднаних сил.

Оперативники спецслужби встановили, що уродженець міста Славутич Київської області, після здобуття в Росії середньої освіти, проходив строкову службу у ЗС РФ та брав участь у бойових діях на території Кавказу.

У 2014 році чоловік прибув до Києва, де проживають його родичі.

У січні 2020 року він звернувся до Нацгвардії України з наміром укласти контракт про проходження військової служби в одному з її спецпідрозділів, який систематично виконує завдання у районі проведення операції Об’єднаних сил.

При цьому під час подачі документів до української силової структури чоловік завідомо не надав інформацію щодо наявності паспорта громадянина РФ. Також контррозвідники СБУ виявили особисті контакти «кандидата» з представниками російських правоохоронних органів, зокрема на тимчасово-окупованій території України.

Наразі перевіряється інформація щодо причетності російського громадянина до мережі військової розвідки РФ.

Заходи з попередження протиправних дій на шкоду державній безпеці України, зокрема витоку службової інформації у сфері оборони, проводились спільно з командуванням Національної гвардії.

СБУ

You may also like...