Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Шахрайське заволодіння судном «Готель Баккара» у Києві – директора підприємства підозрюють у привласненні готелю збанкрутілого банку

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру директору підприємства, який заволодів судном «Готель Баккара» шляхом обману в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України).

Банк-власник судна уклав договір його купівлі-продажу з підприємством за 28 млн гривень. Покупець мав заплатити продавцю частину грошей – 9 млн гривень у день угоди, решту – до визначеної дати. Право власності на судно мали переоформити лише після сплати покупцем повної вартості.

Не маючи фінансової можливості виконати умови договору, підприємець шляхом шахрайства переоформив право власності на судно «Готель Баккара».

В результаті товариство незаконно стало власником готелю, за який мало заплатити 28 млн гривень, заплативши лише 9 млн гривень.

Згодом, щоб убезпечити себе від претензій законного власника, підприємство намагалось продати його, а також віддати як заставне майно під іпотеку.

Верховним судом в рамках цивільного судочинства всі незаконні реєстраційні дії скасовані та визнано законним власником судна банк, який вже ліквідовано і від імені якого діяли уповноважені особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

За клопотанням прокурора окружної прокуратури з метою запобігання спробам подальшого продажу судна та забезпечення цивільного позову у кримінальному провадженні, на «Готель Баккара» накладено арешт.

Київська міська прокуратура

Exit mobile version