Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Ще 8 років позбавлення волі за шахрайство на понад пів мільйона гривень – на Житомирщині засуджено ув’язненого

За публічного обвинувачення прокурора Житомирської обласної прокуратури ув’язненого визнано винним у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайства), вчиненому повторно, у тому числі шляхом незаконних операцій з  використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. ч. 2, 4 ст. 190 КК України). Його засуджено до 8 років позбавлення волі.

Прокурор у суді довів, що 32-річний житель Київщини шахрайським способом заволодів понад пів мільйоном гривень. На той час він перебував у слідчому ізоляторі міста Житомира. Раніше чоловік неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за різні злочини.

Діючи за злочинною схемою, обвинувачений довільно набирав телефонні номери та зв’язувався з реальними абонентами. Далі, видаючи себе за банківського працівника, повідомляв співрозмовнику, що йому надійшли кошти.

Повіривши у правдивість дзвінка, громадяни виконували у мобільному додатку WEB-банкінгу продиктовані шахраєм операції або надавали йому реквізити свого рахунку. А після цього замість одержаних сум втрачали кошти зі своїх рахунків.

У такий спосіб рахунок шахрая поповнювався різними сумами із чужих заощаджень, в окремих випадках – понад сотню тисяч.

Загалом протягом листопада 2023 – лютого 2024 років обвинувачений ошукав більше 30 жителів різних областей.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Exit mobile version