Ще одна спроба підкупу голови Фонду держмайна: тепер давали 800 тис. дол. США

10 липня 2020 року особі, яка намагалася надати 800 тис. дол. США неправомірної вигоди голові Фонду державного майна України, повідомили про підозру. Дії підозрюваного кваліфіковані за ч.4 ст. 369 («Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі») КК України.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАБУ.

Як з’ясувало слідство, підозрюваний планував надати голові Фонду держмайна неправомірну вигоду у розмірі 800 тис. дол. США, з яких:

  • 200 тис. дол. США — за пролонгацію дії договору між приватним підприємством та одним із акціонерних товариств із часткою державної власності, що перебуває у віданні ФДМУ;
  • 500 тис. дол. США — за призначення на посаду голови правління того ж акціонерного товариства;
  • 100 тис. дол. США — за призначення на посаду голови правління ще одного акціонерного товариства з часткою державної власності, що перебуває у віданні ФДМУ.

Особу викрили 9 липня 2020 року «на гарячому» та затримали одразу після передачі ним першої частини неправомірної вигоди у 200 тис. дол. США.

Розслідування вказаних фактів детективи НАБУ здійснюють із червня 2020 року.

Нагадуємо, що це друга спроба підкупу голови ФДМУ, викрита НАБУ та САП у співпраці з головою Фонду держмайна. Обвинувальний акт стосовно двох учасників попереднього надання неправомірної вигоди вже у суді: https://bit.ly/2W3jojx.

You may also like...