Співробітниця банку продавала конфіденційну інформацію

Фігурантка мала доступ до автоматизованої банківської системи. Таким чином здобувала інформацію про клієнтів та продавала її за допомогою закритих груп у месенджері.

Працівниками кіберполіції в Рівненській області спільно із слідчими поліції Рівненщини, під процесуальним керівництвом Рівненської місцевої прокуратури та за сприянням співробітників банківської установи, викрили 21-річну жінку, яка продавала інформацію з обмеженим доступом, що обробляється в автоматизованій банківській системі.

Кіберполіція встановила, що фігурантка була спеціалістом із обслуговування клієнтів у відділені одного з банків у Києві та мала доступ до автоматизованої банківської системи. Користуючись своїми повноваженнями, працівниця банку за допомогою особистого логіну і паролю, здобувала інформацію, що становить банківську таємницю, а саме: паспортні дані, ідентифікаційний код, інформацію про наявність банківських рахунків та рух коштів по них. В подальшому за допомогою закритих груп у месенджері збувала третім особам.

Крім цього, встановлено причетність до скоєння цього кримінального правопорушення співмешканця фігурантки. Останній допомагав продавати інформацію та відповідав за обготівкування коштів отриманих внаслідок злочинної діяльності.

Правоохоронці провели обшук за місцем мешкання фігурантки. За результатами вилучено комп’ютерну техніку, мобільний телефон, банківські картки, чорнову документацію.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (Незаконне втручання в роботу комп’ютерів, систем та комп’ютерних мереж) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо оголошення особам про підозру. Їм загрожує до 6 років ув’язнення.

Нагадаємо: співробітники кіберполіції в Хмельницькій області спільно зі слідчими, під процесуальним керівництвом прокуратури,  скерували до суду обвинувальний акт щодо підприємця, який незаконно використовував фірмові торгівельні знаки відомих світових компаній з метою їхньої подальшої реалізації.

Департамент кіберполіції Національної поліції України

You may also like...