Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Столичні оперативники затримали чоловіка, який вчинив замах на вбивство у хостелі

На ґрунті неприязних відносин зловмисник наніс ножове поранення у шию сусіду по кімнаті. Наразі потерпілий у важкому стані знаходиться у лікарні. За скоєне нападнику загрожує до 15-ти років позбавлення волі.

До чергової частини столичної поліції від лікаря надійшло повідомлення про те, що у кімнаті хостелу на вулиці Кубанської України ножове поранення чоловіка у шию. Медики госпіталізували непритомного 24 – річного чоловіка у лікарняний заклад. На місце події оперативно виїхали патрульні та слідчо-оперативна група територіального управління поліції.

Як розповів начальник Деснянського управління поліції Юрій Герасименко, прибувши за вказаною адресою, правоохоронці виявили двох товаришів потерпілого, один із яких збирав свої речі, аби втекти:

«Опитавши обох чоловіків, ми встановили, що того вечора усі троє у кімнаті хостелу вживали спиртні напої. Після застілля чоловіки полягали спати. Дочекавшись, коли потерпілий заснув, друг по чарці взяв зі столу ніж та наніс один удар у шию постраждалому. Його дії побачив та зупинив сусід, який прокинувся від крику про допомогу. Підозрюваний у скоєному зізнався та пояснив свій вчинок тим, що давно терпів психологічне насилля з боку потерпілого. Слідчі вилучили та направили на експертизу ніж зі слідами крові».

Правопорушника затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявився 26 – річний уродженець Чернігівської області.
Слідчі Деснянського управління поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 (Замах на вбивство) Кримінального кодексу України.

Фігурантові повідомили про підозру у вчиненні злочину. Суд задовольнив клопотання слідчого та обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає до 15-ти років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

Exit mobile version