Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Студент-юрист за 10 000 доларів пропонував чоловікам «стати студентами» польського університету з метою виїзду за кордон

Згідно із матеріалами кримінального провадження, підозрюваний обіцяв потенційним «клієнтам» безперешкодний виїзд закордон шляхом «фіктивного» вступу до вищого навчального закладу у Польщі. Свої послуги чоловік оцінив у 10 000 доларів США з кожного потенційного студента. Клієнтів підозрюваний шукав переважно серед чоловіків молодого віку, які прагнули виїхати за кордон.

Окрім грошей, він брав у «клієнтів» увесь пакет документів, необхідний для вступу на навчання, а згодом обіцяв надати запрошення від польського університету, що було б підставою для виїзду за кордон.

Зазначимо, що на перемовини з потенційними студентами чоловік приїжджав на автомобілях бізнес-класу, що йому не належать, намагаючись справити враження на «клієнтів».

За процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури міста Києва викрито 24-річного студента, який разом зі спільниками, що встановлюються, організував схему незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Пресслужба Київської міської прокуратури

Exit mobile version