Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Суд конфіскував майно ексміністра освіти Табачника

Ексміністр освіти України Дмитро Табачник, Київ, 5 лютого 2014 року. Владислав Мусієнко / УНІАН

Рішенням Вищий антикорупційний суд від 10 квітня 2024 року задоволено позовну заяву Міністерства юстиції України до Табачника Дмитра Володимировича, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: Табачник Алла Вікторівна про застосування санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини першої статті 4 Закону України «Про санкції».

ВАКС застосував до Табачника Дмитра Володимировича санкцію, передбачену пунктом 1-1 частини першої статті 4 Закону України «Про санкції» та стягнув у дохід держави активи, які належать Табачнику Д.В. та активи, щодо яких Табачник Д.В. може прямо чи опосередковано вчиняти дії, тотожні за змістом здійсненню права розпорядження ними, а саме: ½ частка квартири, 5 земельних ділянок, житловий будинок та грошові активи.

Табачник Дмитро Володимирович, колишній міністр освіти України, який перебуває на тимчасово окупованих територіях, бере активну участь у матеріально-технічному забезпеченні створення та функціонування окупаційних адміністрацій.

Табачник висловлює свою позицію у бік підтримки ключової пропагандистської риторики країни-агресора — т. зв. «денацифікації України».

Міністерство юстиції України 

Exit mobile version