Судитимуть помічницю судді, яка підозрюється в одержанні хабара

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно однієї з помічниць судді Московського районного суду м. Харкова за фактом одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Як повідомлялось раніше, до правоохоронних органів звернувся громадянин з інформацією  про те, що у нього вимагають гроші за позитивне вирішення питання у справі про дорожньо-транспортну пригоду, яка перебувала на розгляді в суді.

У ході досудового розслідування встановлено, що помічниця судді вказаного суду отримала в якості неправомірної вигоди за вплив на суддю, грошові кошти загальною сумою 15 000 грн. Помічниця судді в обмін на гроші обіцяла вплинути на винесення рішення на користь заявника при розгляді матеріалу про адміністративне правопорушення. Гроші отримувалися двома траншами: перший на суму 5 тис. грн, другий – 10 тис. грн.

За процесуального керівництва прокуратури їй повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від семисот п’ятдесяти до однієї тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Пресслужба прокуратури Харківської області

You may also like...