Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Судитимуть чоловіка, який систематично вчиняв психологічне та фізичне насильство щодо подружжя на Київщині

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Київської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт за обвинуваченням чоловіка у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 152, ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 146, ч. 1 ст. 345, ч. 2 ст. 125, ст. 126-1 КК України.

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений упродовж більш ніж трьох років систематично вчиняв психологічне та фізичне насильство щодо подружжя.

Так в один із днів, обвинувачений позбавив волі потерпілу, закривши її в підвалі будинку, наніс множинні удари по голові та ногам потерпілої. Користуючись своєю фізичною перевагою та всупереч волі потерпілої, вчинив відносно неї дії сексуального характеру.

Після того, як потерпілій вдалось покинути підвальне приміщення, за допомогою сторонніх людей викликала працівників поліції, які намагались затримати обвинуваченого.

Однак, у обвинуваченого виник умисел на погрозу вбивством щодо працівників поліції за допомогою осколкової ручної гранати Ф-1, яка перебувала в бойовому положенні. Під час вказаної події малолітні діти обвинуваченого знаходились у будинку.

За клопотанням прокуратури до обвинуваченого застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими ГУ Національної поліції в Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Київська обласна прокуратура

Exit mobile version