Судитимуть депутата з Рубіжного, який підтримав російське вторгнення та співпрацював з «кадирівцями»

Прокурори Сєвєродонецької окружної прокуратури Луганської області направили до суду обвинувальний акт стосовно депутата Рубіжанської міської ради, який від початку російської агресії працює на ворога.

За даними слідства, посадовець підтримав встановлення окупаційного режиму, публічно закликав до підтримки дій країни-агресора, її збройних формувань  та окупаційної адміністрації.

До повномасштабного вторгнення рф в Україну він був директором Рубіжанської центральної міської лікарні. Після захоплення міста почав працювати під ворожим прапором на аналогічній посаді – «головним лікарем ду «рубіжанська центральна міська  лікарня» моз лнр».

У пропагандистських російських медіа «чиновник» неодноразово з’являвся в оточенні окупаційного «мера» міста та озброєних «кадирівців». Заявляв у своїх інтерв’ю, що лікарня «по-фашистськи обстрілюється українськими силами». Також він  повідомляв про нібито отримання допомоги для медзакладу від спецзагону «ахмат» росгвардії рф по Чеченській Республіці, що безпосередньо брав участь в масованих обстрілах та силовому захопленні міста.

Дії депутата кваліфіковані за двома частинами статті «Колабораційна діяльність» (ч.ч. 1, 5 ст. 111-1 КК України).

Чоловіка оголошено у розшук. Йому заочно обрано судом запобіжний захід –  тримання під вартою.

Наразі прокурори у порядку спеціального досудового розслідування передали матеріали обвинувачення для розгляду до Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Обвинуваченому загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури
(за матеріалами Сєвєродонецької окружної прокуратури)

You may also like...