Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Судитимуть двох колаборантів, які намагались побудувати кар’єру «правоохоронців» при окупантах

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальні акти стосовно двох чоловіків за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Один з обвинувачених — 47-річний мешканець Куп’янська. За даними слідства, під час окупації міста в липні 2022 року чоловік добровільно вирішив працювати на ворога та став «полицейским взвода патрульной службы УВД ВГА Харьковской области», уклавши договір з окупаційною адміністрацією.

У серпні 2022 року колаборант перевівся на посаду «полицейского (водителя) 2 отделения отдельного взвода патрульно-постовой службы полиции Отдела полиции №1 (дислокация г. Купянск) Управления внутренних дел Военно-гражданской администрации Харьковской области»). За роботу на ворога «правоохоронець» отримував 40 тисяч російських рублів щомісячно.

Другий обвинувачений — чоловік віком 27 років, який мешкав у селищі Куп’янськ-Вузловий. У липні 2022 року він добровільно обійняв посаду «и. о. помощника следователя следственного отдела Управления внутренних дел Военно-гражданской администрации Харьковской области») і отримав посвідчення «правоохоронця».

Пізніше, в серпні того ж року, колаборант змінив спеціалізацію та став «полицейским отделения охраны и конвоирования подозреваемых и обвиняемых ИВС Отдела полиции №1 (дислокация г. Купянск) Управления внутренних дел Военно-гражданской администрации Харьковской области».

Після деокупації обидва «правоохоронці» втекли на непідконтрольні території і наразі переховуються від слідства. Їх оголошено у розшук.

Чоловіків судитимуть заочно в Червонозаводському районному суді м. Харкова.

Обвинуваченим загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування та оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.

Харківська обласна прокуратура

Exit mobile version