Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Судитимуть двох правоохоронців з Буковини, які незаконно переправляли чоловіків за кордон

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо двох колишніх правоохоронців з Чернівецької області, які намагались налагодити схеми нелегального перетину кордону для чоловіків призовного віку.

Обвинувальні акти направлено до суду.

У першій схемі брав участь один із правоохоронців та двоє його знайомих. Правоохоронець забирав «клієнтів» у Чернівцях, звідки вивозив їх до одного із районів, наближених до кордону.

Там чоловіки пересідали в інше авто, а правоохоронець їхав попереду аж до самого кордону, аби попередити про перевірки у разі появи блокпостів чи прикордонників.

26 лютого 2024 року прикордонники виявили автомобіль із чоловіками, які планували перетнути кордон, та затримали правоохоронця, який їх супроводжував.

У іншому випадку правоохоронець спільно зі своїми товаришами також спробував заробити на втікачах від служби. Для маскування осіб, яких переправляли через кордон, їх одягали у форму працівників поліції аби без зайвих питань оминути блокпости. Далі чоловіки йшли пішки через ліс. Клієнти платили за це 2 тис. доларів США з кожного.

Розслідування щодо згаданих чотирьох цивільних осіб ще триває.

Наразі обох правоохоронців звільнено зі служби.

Вони обвинувачуються у переправленні осіб через державний кордон (ч. 2, 3 ст. 332 КК України).

Одному із них загрожує до 7, іншому – до 9 років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво здійснює Чернівецька обласна прокуратура.

ДБР

Exit mobile version