Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Судитимуть ексгендиректора ДП «Антонов», який відправив підлеглих «на Кубу»

Судитимуть ексгендиректора ДП "Антонов". Фото: Нацполіція

Сума нанесених збитків державі склала понад мільйон гривень.

Судитимуть ексдиректора ДП «Антонов», який відправив підлеглих на Кубу у відрядження вартістю  понад мільйон гривень.

Про це інформує Нацполіція.

Прізвища фігуранта не вказують, але імовірно йдеться про колишнього гендиректора ДП “Антонов” Сергія Бичкова.

Семеро спеціалістів держпідприємства мали провести технічне обслуговування та відновити льотну придатність шести повітряних суден АН-158, які належать німецькій компанії, і які дислокувались в місті Гавана.

До місця призначення працівники «Антонова» не дісталися через відсутність віз. Натомість весь час відрядження вони перебували в транзитному пункті німецького міста Лейпциг і робоче завдання не виконали. За даними слідства, запрошення приймаючої сторони в Кубі до ДП «Антонов» взагалі не надходило.

Зазначається, що сума нанесених збитків державі склала понад мільйон гривень.

“У зв’язку з цим в липні 2024 слідчі Нацполіції повідомили колишньому директору ДП «Антонов» про підозру в службовій недбалості — неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України)”, – повідомили правоохоронці.

У вересні 2024 року слідчі завершили досудове розслідування, і прокурори Офісу Генерального прокурора скерували обвинувальний акт до суду для розгляду справи по суті.

За скоєне йому загрожує до п’яти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади.

  • Це вже не перший випадок, коли ексгендиректор ДП “Антонов” проявив службову недбалість. В липні 2023 року до суду передали обвинувальний акт у справі про службову недбалість Бичкова, через що російські окупанти знищили найбільший у світі літак АН-225 “Мрія”. Сума завданих державі збитків становить понад 8,4 млрд грн.
  • У лютому цього року СБУ завершила розслідування щодо знищення літака “Мрія”.
  • Навесні минулого року екскерівник ДП “Антонов” отримав підозру за знищений росіянами літак “Мрія”. Слідство вважало, що він повинен був заздалегідь відправити літак до Лейпцига.
  • Раніше ексдиректору ДП “Антонов” також було повідомлено про підозру у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань щодо охорони та оборони аеродрому (ч. 2 ст. 114-1 КК).
Exit mobile version