Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Судитимуть російського покидька, який під час окупації зґвалтував мешканку Харківщини

Слідчі Нацполіції завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт щодо російського воєнного злочинця, який побив жінку та під погрозою автомата вчинив над нею сексуальне насильство.

За матеріалами слідства, окупант їхав в одному з автомобілів військової колони країни-агресора. Побачивши жінку, яка проїжджала на велосипеді, він навів на неї автомат і наказав вступити з ним в статеві відносини. Отримавши відмову, російський військовий декілька разів вдарив жінку прикладом по голові, силоміць затягнув у лісосмугу біля дороги та зґвалтував. У потерпілої виявлено перелом носових кісток зі зміщенням та забої по всьому тілу.

Оперативники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції встановили особу злочинця. Ним виявився 20-річний громадянин рф з Калінінградської області — військовослужбовець у складі 18-ї гвардійської мотострілецької інстербурзької червонопрапорної, ордена суворова дивізії – тактичного з’єднання берегових військ військово-морських сил рф.

Слідчі Нацполіції зібрали достатньо доказів і в червні 2024 оголосили йому про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального Кодексу України). У вересні вони завершили досудове розслідування, а обвинувальний акт скерували до суду.

Фігуранту загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво в провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора.

За матеріалами Головного слідчого управління
Національної поліції України

Exit mobile version