Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Судитимуть ще трьох експоліцейських, які перейшли на бік ворога під час окупації Маріуполя

Прокурори Донецької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно 3 колишніх співробітників Маріупольського РУП ГУНП в Донецькій області за фактами державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

У 2022 році троє поліцейських знехтували присягою на вірність народові України. Замість того, щоб встати на захист маріупольців і боронити місто від російських загарбників, вони добровільно долучились до окупаційних підрозділів. Зустрівшись віч-на-віч з представниками держави-агресора, так звані правоохоронці віддали честь окупантам та прийняли від них нові «посади».

Старша інспекторка сектору ювенальної превенції стала «тимчасово виконувачем обов’язки дільничного інспектора поліції» незаконно створеного «Жовтневого районного відділу Маріупольського міського управління мвс днр».

Слідчий відділення розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності посів місце «тимчасово виконувача обов’язків слідчого Приморського районного відділу». До цього ж структурного підрозділу окупаційної влади працевлаштувався оперуповноважений сектору розкриття злочинів проти власності відділу кримінальної поліції. При цьому він змінив «профіль» на «тимчасово виконувача обов’язків дільничного інспектора».

В очікуванні кар’єрних перспектив старша лейтенантка та двоє лейтенантів поліції сприяють утвердженню в місті влади рф. У своїй роботі вони користуються нормативно-правовими актами окупантів і публічно підтримують рішення держави-агресора.

Звільнені з посад в Україні обвинувачені перебувають у розшуку. Максимально їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Спеціальне досудове розслідування – ТУ ДБР, розташоване у м. Краматорську.

Відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури

Exit mobile version