Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Судитимуть топпосадовців МВС, які незаконно видали понад 700 дозволів на зброю

Служба безпеки завершила досудове розслідування щодо злочинної організації, яку створив і очолив колишній перший заступник начальника Департаменту превентивної діяльності Міністерства внутрішніх справ.

На момент викриття у 2021 році він та його спільники перебували на офіційних посадах і налагодили масштабну схему «поборів» з громадян за видачу дозвільних документів на придбання і зберігання зброї, у тому числі вогнепальної.

Упродовж 2020-2021 років учасники оборудки безпідставно видали понад 700 дозволів, за які одержали мільйонні «прибутки».

За матеріалами СБУ накладено арешт на банківські рахунки колишнього високопосадовця у розмірі понад 10 млн грн, одержаних незаконним шляхом.

Встановлено, що до складу злочинної організації входило ще 4 керівники підрозділів контролю за обігом зброї Національної поліції в Києві та інших регіонах.

За різні суми неправомірної вигоди вони сприяли у безперешкодному оформленні документів на право зберігання та носіння нарізної, гладкоствольної і травматичної зброї.

Також зловмисники надавали послугу «пришвидшеної» видачі відповідних дозволів та їх перереєстрацію для продовження терміну дії.

До протиправної діяльності посадовці залучили свого спільника, який представляв їхні інтереси в одній з найбільших в Україні мереж із продажу зброї та військового спорядження.

За результатами слідчо-оперативних дій організатору та учасникам злочинної схеми повідомлено про підозру за:

Обвинувальний акт щодо зловмисників скеровано до суду.

Заходи із викриття правопорушень проводили співробітники СБУ за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Служба безпеки України

Exit mobile version