Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Судитимуть трьох молодиків, які за ₴5000 зробили нецензурний напис на пам’ятнику загиблим воїнам та Степану Бандері

Подільська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно двох чоловіків 22 років та 23-річного за обвинуваченням в оскверненні пам`ятника, спорудженого в пам`ять особи, яка захищала незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, борця за незалежність України у ХХ столітті, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 297 КК України).

За даними слідства, у травні 2024 року невідома особа зв’язалась у месенджері «Телеграм» з 23-річним обвинуваченим та запропонувала йому за 250 доларів США пошкодити пам’ятний хрест імені Степана Бандери, зробивши на ньому червоною фарбою непристойний надпис польською мовою.

В свою чергу, фігурант, у зв’язку з тим, що перебував поза межами міста Києва, запропонував своєму 22-річному знайомому зробити цей надпис за 1 500 гривень, на що останній погодився, залучивши до злочину ще одного молодика.

Зловмисники придбали у будівельному гіпермаркеті балончик з фарбою та ввечері пішли до Куренівського парку в м. Києві. Близько опівночі вони зробили нецензурний надпис на хресті та втекли. Надпис на ранок виявили працівники благоустрою та повідомили про це поліцію.

Як доказ виконаної роботи 23-річний обвинувачений надіслав замовнику фото та відео, за що отримав 5 000 гривень, з яких 1 100 гривень віддав двом спільникам. Згодом ці фото та відео мали використовувати для публікації у групах та Телеграм-каналах.

Київська міська прокуратура

Exit mobile version