Сумська поліція розшукує псевдобанкірів, які ошукали двох жителів області

У Сумах жертвами телефонних аферистів, які під час розмов по телефону називалися працівниками банків, стали двоє місцевих жителів. Потерпілі повірили шахраям, надали їм конфіденційну інформацію та врешті втратили великі суми грошей зі своїх банківських рахунків.

Літня жителька з Сум розповіла поліцейським, як їй вранці зателефонував невідомий та представившись працівником банку повідомив жінку, що невідомі нібито намагаються зняти гроші з її карткового рахунку. А щоб цього не допустити, треба повідомити йому чотиризначний цифровий код, який зараз надійде в смс-повідомленні. Налякана жінка, аби вберегти свої заощадження від шахрая, виконала все, що хотів незнайомий телефонний співрозмовник і назвала йому код. А зовсім скоро зрозуміла, що таки потрапила на гачок зловмисника, бо з її банківської картки були списані гроші в сумі 12450 гривень.

сумська поліція розшукує псевдо банкірів, які ошукали двох жителів області

Подібна історія трапилася вчора ще з одним мешканцем обласного центру. Опівдні йому зателефонували, начебто з банку, та повідомили, що його банківська картка заблокована. А для того, щоб її розблокувати, треба назвати йому останні чотири цифри номера картки та код підтвердження з СМС-повідомлення, що надійде. Чоловік виконав всі вказівки невідомого, а за якусь мить виявив, що з його рахунку зникли понад 22 000 гривень.

За вказаними фактами працівники поліції відкрили кримінальні провадження за ст. 190 “Шахрайство” Кримінального кодексу України та роблять все можливе, аби встановити місце знаходження шахраїв.

Поліцейські вкотре радять громадянам бути уважними та обережними при спілкуванні з незнайомцями, ніколи не повідомляти їм свої конфіденційні дані, або дані банківських карток, або ж інші секретні коди.

Завжди прораховуйте те, які наслідки матимуть ваші поспішні та не обдумані вчинки для вашого гаманця, нервів, здоров’я. Пам’ятайте, Ваша безпека у ваших руках.

Відділ комунікації поліції Сумської області

 

You may also like...