Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

У безпідставних перевірках перевізників задля вимагання грошей підозрюють директора Комунальної служби перевезень КМДА

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру директору Комунальної служби перевезень КМДА у систематичному вимаганні грошей від столичних перевізників (ч. 3 ст. 368 КК України).

Це комунальне підприємство проводить перевірки перевізників та складає документи про відповідність чи невідповідність транспортних засобів для здійснення пасажирських перевезень у столиці.

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадовець забезпечив безпідставне проведення перевірок одного з перевізників та за їх результатами було складено документи про невідповідність транспортних засобів для здійснення пасажирських перевезень. Таким чином посадовці створювали умови для отримання від підприємця неправомірної вигоди.

Зазначимо, що раніше в рамках цього ж кримінального провадження вже було повідомлено про підозру заступнику начальника Департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації та керівнику приватного транспортного підприємства.

У якості компромісу підприємцю, з яким розірвали договір, запропонували щотижня платити по 40 тис. гривень за право працювати на маршруті.

Пресслужба Київської міської прокуратури

Exit mobile version