У Черкасах директора поліклініки затримано за підозрою в одержанні 50 тис. грн. хабара (фото)

Прокуратурою Черкаської області спільно з працівниками Управління Служби безпеки в Черкаській області та слідчими Нацполіції затримано в порядку ст. 208 КПК України директора комунального підприємства (діагностичної поліклініки), який підозрюється у вимаганні та отриманні від фізичної особи підприємця неправомірної вигоди за укладення договору на постачання медичного обладнання.

Зазначену особу затримано одразу після одержання другої частини неправомірної вигоди в розмірі 50 тис грн, які вилучено на місці події. Першу частину грошових коштів у розмірі 8 тис грн заявником передано директору поліклініки у серпні поточного року.

За вказаним фактом розслідується кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, за попередньою змовою групою осіб).

На цей час у кримінальному провадженні проводяться необхідні першочергові слідчі та процесуальні дії, вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Генеральна прокуратура України

You may also like...