У Черкасах після протестів суд залишив під вартою обвинуваченого в організації вбивства журналіста Сергієнка

Обвинуваченому в організації вбивства журналіста Василя Сергієнка Вадиму Мельнику  Соснівський районний суд Черкас змінив запобіжний захід з «тримання під вартою із можливісттю внесення застави» на «тримання під вартою без такої». Засідання суду завершилося близько 1:00 21 листопада.

Про це повідомив головуючий суддя Сергій Пироженко під час оголошення ухвали суду.

Також зачитана суддею ухвала зобов’язує начальника СІЗО, у якому перебуває Мельник, забезпечити йому негайне медичне обстеження та проведення лікування на основі висновку лікарів.

Клопотання прокуратури щодо залишення під вартою Віктора Горбенка, обвинуваченого у викраденні журналіста Сергієнка, суд не розглянув.

«Враховуючи те, що на сьогоднішній день у нього відсутній захисник, він відмовився від наданого захисника. Через це суд позбавлений об’єктивної можливості розглянути дане клопотання», — пояснив суддя Пироженко.

Розгляд клопотання прокуратури про обрання обвинуваченому Горбенку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави розглядатимуть 21 листопада о 12:00, додав суддя.

Нагадаємо, 20 листопада, за підозрюваного в організації катування та вбивства журналіста Василя Сергієнка Вадима Мельника внесли заставу у 2 мільйона гривень. Про це повідомив заступник керівника Нацполіції Вячеслав Аброськін.

16 листопада суд у Черкасах змінив запобіжний захід ймовірному організатору вбивства журналіста Сергієнка Вадиму Мельнику та обвинуваченому в його викрадені  Віктору Горбенку з «тримання під вартою» на «тримання під вартою з можливістю внесення застави».

8 листопада сторона захисту обвинувачених клопотала про зміну запобіжного заходу на менш суворий, зазначає місцеве видання  ІнфоМіст.

Нагадаємо, Василь Сергієнко — герой Небесної сотні, громадський активіст, журналіст-розслідувач. Він жив у Корсуні-Шевченківському Черкаської області. 4 квітня 2014 року його викрали з-під будинку на очах у матері, побили та закатували. Наступного дня журналіста знайшли в лісі з порізами, з перерізаним горлом.

7 березня цього року у США затримали Андрія Іносова, одного із підозрюваного в організації викрадення і передачі вбивцям журналіста Василя Сергієнка. // Громадське радіо

You may also like...