Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

У даркнеті знайшли секретний сайт, де розміщують запити на вбивства і «списки вбитих»

У 2020 році технологічний журналіст Карл Міллер, разом із хакером на ім’я Кріс, зламали секретний вебсайт у даркнеті, де розміщували запити на вбивства. На цьому сайті містився так званий “список убитих” – каталог звичайних чоловіків та жінок з особистою інформацією, яких інші користувачі бажали вбити.

Про це пише The Telegraph.

Замовлення варіювалися від побажань створити автокатастрофу до підпалів будинків із мешканцями всередині.

Хоча початкові підозри журналістів стосувалися реальних вбивств, згодом виявилося, що сайт був шахрайським. Його власник, румунський злочинець на ім’я Юра, використовував платформу для вимагання біткойнів у користувачів, обіцяючи передати замовлення на вбивства виконавцям, які насправді не існували.

Юра постійно вигадував причини для затримок у виконанні замовлень, щоб вимагати більше коштів. За цей час Міллер та його команда продовжували спостереження та вирішили діяти, оскільки загроза життю реальних людей залишалася високою.

Першою потенційною жертвою, з якою журналісти встановили контакт, була жінка зі Швейцарії на ім’я Олена. Під час розслідування поліція виявила, що її колишній чоловік, розмістивши замовлення на вбивство, орендував квартиру поряд і готувався до нападу.

Протягом наступних років Міллер продовжив дослідження, що призвело до залучення світових правоохоронних органів. Зараз розслідування призвело до понад 30 арештів та десятків судових вироків у різних країнах, включаючи США, де було засуджено лікаря за спробу замовлення викрадення та залякування своєї дружини.

Міллер сподівається, що результати розслідування привернуть увагу до масштабів кіберзлочинності та труднощів, з якими стикаються правоохоронні органи у її протидії. // Букви

Exit mobile version