У Деснянському районі столиці затримали чоловіка з прекурсором

Поліцейські викрили киянина із пакунком фенілнітропропена та з’ясували, що у помешканні затриманий виготовляв психотропні речовини. Слідчі повідомили фігуранту про підозру та за скоєне йому загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У ході відпрацювання території Деснянського району столиці оперативні працівники територіального управління поліції на вулиці Оноре де Бальзака викрили молодика, який мав при собі прекурсор. Для документування події на місце прибула слідчо-оперативна група Деснянського управління поліції.

Возможно, это изображение 2 человека

Старший слідчий Деснянського управління поліції Андрій Вітченківський повідомив, що правоохоронці затримали 38-річного киянина у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України:

Нет описания фото.

«Під час огляду речей фігуранта ми виявили у рюкзаку поліетиленовий пакет із кристалоподібною речовиною жовтого кольору. Згідно висновку експерта це – фенілнітропропен, загальною вагою близько 135 грамів. У подальшому ми провели обшук в оселі затриманого та виявили у кімнаті лабораторний посуд, хімічні реактиви, ваги та інше. Встановлено, що чоловік придбав прекурсор для подальшого виготовлення психотропних речовин. Речові докази направлені на проведення відповідних експертиз».

За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва слідчі територіального управління поліції повідомили затриманому про підозру за ч. 3 ст. 311 Кримінального кодексу України – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів в особливо великих розмірах.

«Також кримінальне провадження розслідується з додатковою кваліфікацією за частиною 2 статті 309 Кримінального кодексу України – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту. Санкція найбільш тяжкої статті передбачає позбавлення волі від п’яти до восьми років з конфіскацією майна», – додав слідчий.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...