Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

У Дніпрі екс-помічниця судді «зливала» інформацію з закритої бази даних в інтересах кримінальних «авторитетів»

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру колишній помічниці судді одного із судів області у несанкціонованому копіюванні інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах, що призвело до її витоку, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 362 КК України).

За даними слідства, підозрювана, маючи повний доступ до автоматизованої системи Єдиного державного реєстру судових рішень, систематично передавала третім особам закриту інформацію щодо запланованих слідчих та процесуальних дій.

Зокрема, помічниця судді «зливала» в інтересах представників злочинного світу ухвали про проведення обшуків, конфіденційну інформацію щодо фігурантів кримінальних проваджень.

Під час обшуків за місцем проживання та роботи підозрюваної правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, документацію, яка підтверджує протиправну діяльність.

Наразі прокурором скеровано клопотання про обрання їй запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Територіального управління ДБР, розташованого в м. Полтаві, оперативний супровід – Управління СБУ області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики
Дніпропетровської обласної прокуратури

Exit mobile version