У Дніпрі поліцейського затримали на одержанні 50 тисяч гривень хабара

За непритягнення до відповідальності за зберігання наркотиків мешканець Дніпра мав передати співробітникові Управління стратегічних розслідувань поліції у Дніпропетровській області хабара. Відразу після одержання неправомірної вигоди капітана поліції затримали за сприяння керівництва Департаменту стратегічних розслідувань (ДСР) НПУ.

До Дніпропетровського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ надійшло звернення 41-річного жителя міста Дніпро. Чоловік розповів, що співробітник місцевої поліції вимагає з нього гроші, погрожуючи притягненням до відповідальності за зберігання наркотичних засобів.

На изображении может находиться: один или несколько человек и люди стоят

За матеріалами внутрішньої безпеки поліції слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у місті Полтава, під процесуальним керівництвом прокуратури Дніпропетровської області було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Нет описания фото.

Оперативники УДВБ НПУ встановили, що до корупційних дій причетний 28-річний оперуповноважений Управління стратегічних розслідувань у Дніпропетровській області. Задокументовано факт вимагання ним у заявника 5 тисяч доларів США, однак згодом капітан поліції погодився зменшити суму до 50 тисяч гривень.

За сприяння керівництва Департаменту стратегічних розслідувань НПУ, працівники внутрішньої безпеки НПУ, ДБР та прокуратури Дніпропетровської області затримали оперуповноваженого УСР відразу після одержання ним вищезазначеного хабара.

Кошти вилучено у якості речових доказів. Поліцейського затримано в порядку ст.208 КПК України. Слідчі ДБР оголосили йому про підозру за ч.3 ст.368 КК України. Подано клопотання до суду про обрання запобіжного заходу. У разі доведення вини фігурантові корупційних дій загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 рокі з конфіскацією майна.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...