У Харкові шахрай підробив документи та продав чужу квартиру

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до Київського районного суду м. Харкова обвинувальний акт щодо 39-річного чоловіка за фактом шахрайства в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України) та за фактом використання завідомо підробленого документа, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 358 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2018 році чоловік спільно з іншими особами вирішив заволодіти квартирою по проспекту Людвіга Свободи в м. Харкові. Вони дізнались, що власники житла померли, а спадкоємців немає.

Возможно, это крупный план (1 человек)

Зловмисники замінили замок на дверях та почали шукати потенційних покупців.

Знайшовши клієнта, який погодився на купівлю квартири, шахраї підробили документи та продали йому житло. Від незаконної угоди вони отримали суму понад півмільйона гривень, яку розподілили між собою.

Встановлюються інші особи, причетні до вчинення вказаного злочину.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Харківській області.

Санкція статей передбачає максимальне покарання у виді позбавлення волі на строк 12 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Харківська обласна прокуратура

You may also like...