Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

У Києві на одержанні хабара затримали поліцейського (фото)

Співробітник поліції одного з районних управлінь поліції столиці вимагав неправомірну вигоду з підприємця за непритягнення його до адміністративної відповідальності. На отриманні 11 тисяч гривень хабара поліцейського затримали працівники внутрішньої безпеки НПУ та ДБР під процесуальним керівництвом прокуратури Києва.

Оперативники Київського міського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ викрили оперуповноваженого відділу кримінальної поліції одного з УП ГУНП у місті Києві на корупційних діях. 40-річний поліцейський вимагав 18 тисяч гривень «відкупних» в одного з підприємців. Гроші чоловік мав «сплатити» за непритягнення до відповідальності за ведення господарської діяльності без відповідних дозвільних документів.

За зібраними матеріалами внутрішньої безпеки поліції слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Києві, під процесуальним керівництвом столичної прокуратури розпочали кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Відразу після одержання 11 тисяч гривень поліцейського затримали в порядку ст. 208 КПК України. За корупційні оборудки правоохоронцю загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Департамент внутрішньої безпеки
Національної поліції України

Exit mobile version