У Києві взяли під варту афериста, підозрюваного у валютних шахрайствах

Зловмисник разом зі спільником пропонував громадянам обмін іноземної валюти за курсом, значно вищим за ринковий. Натомість потерпілі після таких операцій отримували на руки підроблені купюри.

Столичні правоохоронці встановили, що в Інтернеті правопорушник розмістив оголошення щодо обміну валюти на гривні, вказавши при цьому вигідний курс. Після цього домовлявся з клієнтами про зустріч: потерпілі приносили на обмін значні суми доларів США та євро, а шахрай віддавав їм заздалегідь заготовлені пачки фальшивих гривень.

На цей час у поліцейських є всі підстави вважати, що чоловік у такий спосіб ошукав двох потерпілих, однак буде ретельно перевірятися його причетність до вчинення аналогічних правопорушень. Крім цього, встановлено, що діяв він у парі із співучасником, якого поліцейські розшукують.

У першому випадку жертвою злочину стала киянка, яка у січні цього року на вулицю Героїв Сталінграду привезла на зустріч із підозрюваними для обміну 50000 доларів США. Зловмисники швидко передали їй підроблені купюри, після чого втекли з місця події автомобілем.

А два дні тому в Солом’янському районі трапився аналогічний випадок. За домовленістю шахрай зі спільником приїхав на зустріч із чоловіком, який знайшов оголошення про вигідний обмін у всесвітній мережі. Отримавши 26000 доларів США та 6000 євро, зловмисники віддали потерпілому майже мільйон підроблених гривень і втекли.

Під час відпрацювання цієї інформації столичні оперативники через дві години після вчинення злочину встановили місце знаходження шахрая та затримали його. Ним виявився раніше не судимий 49-річний уродженець Чернігівщини. Правоохоронці розшукують його спільника.

Відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12-ти років із конфіскацією майна.

Сьогодні суд обрав правопорушнику міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 192 тисячі гривень.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...