Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

У Києві 27-річний чоловік задушив знайому заради її автомобіля «Toyota Prado»

За даними слідства, наприкінці вересня до 51-річної власниці квартири у Деснянському районі прийшов її 27-річний знайомий. Чоловіка жінка знала вже певний час, іноді допомагала йому грошима. Того вечора знайомий залишився в її квартирі на ніч. Після того, як жінка перестала відповідати на телефонні дзвінки, рідні знайшли її задушеною в спальні. Окрім того, зник позашляховик вбитої.

Правоохоронці встановили, що близько півночі, молодий чоловік взяв мотузку та задушив жінку, після чого забрав її автомобіль “Toyota Prado”.

У подальшому, аби не викликати підозр, чоловік переодягнувся в камуфляжний військовий одяг, перефарбував викрадений позашляховик в зелений колір, зняв з нього номери та поїхав додому на Чернігівщину, де його і знайшли. Жодних мотивів своїх дій молодик не пояснює.

За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва 27-річному жителю Чернігівської області повідомлено про підозру у вчиненні умисного вбивства жінки з корисливих мотивів та незаконному заволодінні її автомобілем, поєднаним з насильством, небезпечним для життя потерпілого (п. 6 ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 289 КК України).

Чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років, або довічне позбавлення волі.

Пресслужба Київської міської прокуратури

Exit mobile version