Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

У Києві адвокат у шахрайський спосіб став власником квартири у Солом’янському районі, «оформивши позику» її померлим власникам

В.о. керівника Київської міської прокуратури повідомила про підозру 48-річному столичному адвокату за фактом заволодіння шляхом обману та використання підроблених документів квартирою у Солом’янському районі столиці, що належить до відумерлої спадщини (ч. 4 ст. 190, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України).

Власниками квартири по вулиці Клінічна в м. Києві були матір та син, які не мали спадкоємців. У 2016 році чоловік помер, а за рік померла його матір. Після смерті їх квартира мала б перейти до комунальної власності як відумерла спадщина.

Однак, як встановило слідство, підозрюваний в 2020 році, діючи разом зі співучасниками, з підробленим паспортом на ім’я іншої людини прийшов до нотаріуса, де уклав угоду з ніби то власниками квартири, “позичивши” їм на два тижні 828 тисяч гривень, що на той момент становило 30 тисяч доларів США.

Борг “позичальники” повернути не змогли, тож квартира перейшла в його власність.

Зазначимо, що цей же адвокат є обвинуваченим у справі про шахрайство з квартирою по вул. Банковій, а також його судять за обвинуваченням у нарузі над тілом померлого власника квартири по вул. Олени Теліги. Тіло чоловіка спочатку приховували, а потім хотіли піддали кремації з використанням підроблених документів щоб привласнити його квартиру.

Пресслужба Київської міської прокуратури

Exit mobile version