Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

У Києві судитимуть членів наркоугруповання, яке заробляло на продажі кокаїну, МДМА, мефедрону та канабісу

Перед судом постануть 27-річна киянка – організаторка наркобізнесу, та троє її співучасників, які працювали так званими «кур’єрами». Поліцейські зібрали усі докази злочинної діяльності ділків, наступні десять років вони можуть провести за ґратами.

Нагадаємо, у квітні поточного року, слідчі главку поліції Києва спільно із працівниками УБН у м. Києві та за процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрили у столиці наркоугруповання, до якого входило четверо киян.

В рамках досудового розслідування поліцейські встановили, що організувала наркобізнес 27-річна жінка, яка долучила до оборудки 37-річного чоловіка та сімейну пару. Організаторка особисто забезпечувала надходження гуртових партій кокаїну, мефедрону, МДМА та канабісу, фасувала їх та передавала іншим членам для роздрібного збуту. Зокрема, ділки збували «товар» по місту, доставляючи клієнтам власними автомобілями за готівку. Лідерка контролювала рух коштів та розподіляла їх між усіма членами угруповання.

Крім того, під час обшуків за місцями мешкання фігурантів правоохоронці вилучили пакунки з кокаїном, канабісом, мефедроном, псилоцибіновими грибами та МДМА, а також мобільні телефони, ноутбуки, два автомобілі та кошти, загальною сумою понад пів мільйона гривень.

Тоді, фігурантам було повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

Наразі досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті. Фігурантам загрожує позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

Exit mobile version