Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

У Києві судитимуть таксиста, який привласнив ₴400 тисяч держдопомоги дружині військового

Гроші потерпіла збиралась передати побратимам чоловіка – на потреби підрозділу, проте через вразливий стан випадково забула в таксі. Водій заперечував свою причетність до крадіжки, проте поліцейські встановили місце, де зловмисник сховав сумку з грошима та повернули їх власниці.

Нагадаємо, минулого місяця працівники поліції викрили 26-річного таксиста, який заволодів коштами пасажирки. Дружина військового, який зник безвісти, отримала державну допомогу у розмірі 400 тисяч гривень та збиралась направити гроші на допомогу побратимам чоловіка, проте випадково забула сумку з грошима в салоні авто.

Тоді, як з’ясували слідчі Солом’янського управління поліції, заявниця зверталась до служби підтримки таксі, але там їй нічим не допомогли, оскільки водій заперечував наявність будь-яких речей, залишених пасажирами. Під час проведення слідчих оперативних заходів поліцейські отримали докази причетності водія до крадіжки речей потерпілої й вилучили у 26-річного таксиста сумку з усіє сумою коштів, яку він заздалегідь сховав, та повернули їх власниці.

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури слідчі повідомили порушнику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України – крадіжка вчинена в умовах воєнного стану.

Наразі досудове розслідування завершено, до суду скеровано обвинувальний акт для розгляду справи по суті. За скоєне фігуранту загрожує до восьми років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

Exit mobile version