Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

У Києві в.о. голови міжрайонної МСЕК за 10 000 доларів обіціла призовнику «інвалідність»

Протиправну діяльність посадовиці викрили слідчі Шевченківського управління поліції спільно зі співробітниками ДЗНД СБ України за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва.

Слідством встановлено, що підозрювана, перебуваючи на посаді виконуючої обов’язків голови міжрайонної медико-соціальної експертної комісії, налагодила незаконну схему вимагання неправомірної вигоди від громадян за проходження ними медичних оглядів із встановленням останнім групи інвалідності, що надалі надало б можливість військовозобов’язаним уникнути мобілізації.

За словами заступника начальника слідчого відділення Миколи Габінета, правоохоронці затримали порушницю у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України у приміщенні кафе Київської області під час одержання нею грошей у сумі 10 000 доларів США:

«Ми задокументували вимогу зазначеного лікаря щодо надання її коштів у сумі 10 000 доларів США, за встановлення громадянину України групи інвалідності, а також видачу медичних документів, відповідно до яких призовника було визнано інвалідом».

Слідчі повідомили затриманій про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України – одержання неправомірної вигоди службовою особою. Санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Крім того, суд обрав фігурантці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням застави у розмірі 757 000 гривень. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Відділ комунікації поліції Києва 

Exit mobile version