У Києві викрили шахрая, який обіцяв евакуацію та доставку медикаментів

21-річний киянин пропонував вивезти громадян із зони бойових дій або купити та передати їм ліки, однак як тільки отримував гроші – не виходив на зв’язок. Слідчі повідомили йому про підозру. Фігуранту загрожує до восьми років позбавлення волі.

Слідчі Оболонського управління поліції ГУНП у м. Києві спільно із працівниками Служби безпеки України та за процесуального керівництва Оболонської окружної прокуратури викрили псевдоперевізника, який обіцяв евакуювати людей із тимчасово окупованих територій у більш безпечні міста України.

Возможно, это изображение 2 человека, люди стоят и в помещении

Начальник Оболонського управління поліції Віктор Михайленко розповів, що за окрему плату молодик пропонував додаткову послугу з доставки медикаментів:
«Нам стало відомо, що киянин долучався до відкритих телеграм-каналів, де пропонував свої послуги. У подальшому, коли на пропозицію з перевезення зверталися люди фігурант деякий час спілкувався із ними, аби увійти у довіру та у подальшому просив перерахувати гроші на його рахунок. Попередньо встановлено, що від дій шахрая постраждало двоє осіб, яких він ошукав на майже 24 000 гривень. Ми припинили злочинну діяльність зловмисника та встановили також, що він перебуває у статусі підозрюваного у іншому кримінальному провадженні».

Наразі слідчі Оболонського управління поліції за погодження окружної прокуратури оголосили фігуранту про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство. Санкція статті передбачає покарання у вигляді від трьох до восьми років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.

Поліція закликає громадян бути пильними, уважними та не перераховувати гроші невідомим особам! Довіряйте тільки перевіреним організаціям та вимагайте пред’явити відповідні документи.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...