Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

У Львові судитимуть керівника відділення пошти, обвинуваченого у привласненні пенсій та субсидій

Як встановили співробітники Львівського районного управління поліції №2, обвинувачений привласнив кошти вісімнадцятьох громадян на загальну суму понад 63 тисячі гривень.

Зловживаючи службовим становищем, тимчасово виконуючий обов’язки начальника одного з львівських відділень поштового зв’язку несанкціоновано втручався у роботу автоматизованої системи. Він змінював відомості щодо належних громадянам до виплати пенсій та субсидій та, маючи доступ до готівкових коштів у касі, привласнював їх.

Поліцейські задокументували вісімнадцять подібних випадків, внаслідок чого потерпілим було завдано матеріальної шкоди на загальну суму більше 63 тисяч гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури за ч.4 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, завершене. Обвинувальний акт скерований на розгляд суду.

Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Відділ комунікації поліції Львівської області

Exit mobile version