Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

У Львові судитимуть вісьмох бойовиків, які воювали у лавах російських окупаційних військ

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно вісьмох громадян України. Їм інкриміновано державну зраду, участь у терористичній організації та діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 1, 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).

Слідством встановлено, що мешканці Донецької та Луганської областей під час повномасштабного вторгнення рф в Україну добровільно перейшли на бік ворога. Вони вступили на службу до незаконних збройних формувань «народної міліції» терористичних організацій «днр» та «лнр».

Чоловіки отримали зброю та амуніцію, пройшли військову підготовку, опанували тактику ведення бою, здійснення штурму, наступу, відступу.

В подальшому вони виконували бойові завдання у підрозділах збройних сил рф проти України як безпосередньо, так і шляхом надання наказів підпорядкованим військовослужбовцям. Зокрема, на посадах заступника начальника штабу батальйону, командира протитанкового відділення – гранатометника протитанкового взводу, снайпера, радіотелеграфіста, стрільця-гранатометника, гранатометника, стрільця та рядового кулеметного відділення.

Також обвинувачені забезпечували безпеку місць перебування армії країни-окупанта, караулили, охороняли склади боєприпасів, здійснювали їх завантаження та розвантаження. Окрім цього, відповідали за пропускний режим на блокпостах, оглядали автомобілі та документи цивільних громадян.

Чоловіки воювали в населених пунктах Донецької, Херсонської, Харківської та Запорізької областей.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури

Exit mobile version