У Миколаєві групу осіб викрито у сутенерстві та утриманні місця розпусти 

Працівники внутрішньої безпеки Нацполіції та слідчі ГУНП у Миколаївській області викрили та припинили діяльність групи осіб, яка займалася звідництвом та утриманням місця розпусти. Організатором незаконного бізнесу виявився директор одного з комплексів відпочинку. Чоловікові та трьом його спільницям вручено підозри.

Інформацію про те, що у Миколаєві працює салон, де надають інтимні послуги, встановили оперативники Миколаївського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції. При цьому не виключалася причетність до нелегального бізнесу співробітників поліції. Однак інформація про причетність співробітників поліції до такої діяльності не підтвердилася.

Встановлено, що 53-річний директор місцевого готельного комплексу організував на базі закладу незаконний «бізнес». До своєї кримінальної діяльності залучив трьох жінок віком від 49-ти до 50-ти років, які займалися адміністративною роботою.

Змовники підбирали та залучали до заняття проституцією осіб, приймали замовлення  від клієнтів і займалися звідництвом. Для розпусних дій здавали кімнати чи банні приміщення закладу. Година послуг коштувала клієнту 1 300 гривень.

За матеріалами УДВБ НПУ слідчим управлінням ГУНП в Миколаївській  області розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 303 (Сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією) Кримінального кодексу України.

Працівники внутрішньої безпеки НПУ спільно зі слідчими миколаївської поліції  зібрали необхідну доказову базу незаконної діяльності викритої групи. За встановленою адресою під процесуальним керівництвом Миколаївської обласної прокуратури та за фізичної підтримки бійців поліції особливого призначення, проведено санкціоновані обшуки. Під час заходів вилучено готівку, мобільні телефони, документи та журнали «чорної бухгалтерії».

Наразі 53-річного організатора нелегального бізнесу та його 49-річну спільницю затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Всім  чотирьом фігурантам слідчі поліції вже оголосили про підозру за ч. 3 ст. 303 Кримінального кодексу України. Зловмисникам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з конфіскацією майна.

Департамент внутрішньої безпеки
Національної поліції України

You may also like...