У податковій виявили посібника терористів т.зв. «ДНР»

Співробітники Головного управління власної безпеки ДФС України спільно зі слідчими Державного бюро розслідувань та співробітниками ГУ БКОЗ СБ України, за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора України задокументували та викрили злочинну діяльність посібника терористичної організації т.зв. «ДНР» у м. Києві.

Встановлено, що підполковник податкової міліції Головного управління боротьби з фінансовими злочинами ДФС України протягом тривалого часу, використовуючи своє службове становище, несанкціоновано копіював, накопичував та в подальшому передавав членам терористичної організації «ДНР» інформацію, яка оброблюється в автоматизованих системах ДФС України, яка йому була відома у зв’язку із виконанням службових обов’язків, у т.ч. таку, що містить відомості, які становлять державну таємницю.

Возможно, это изображение (текст «yBu RPAIr SHOT ON MI SE AI TRIPLE CAMERA»)

Зазначена інформація стосувалась відомостей щодо працівників правоохоронних та розвідувальних органів України, проведені зазначеними організаціями закупівлі, стану виконання державного оборонного замовлення, іншої, стратегічно важливої в умовах війни для держави, інформації.

20.02.2021, після передачі таємного документа, підполковника податкової міліції затримано в порядку ст. 208 КПК України за підозрою у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3, ч. 3 ст. 362, ч. 1 ст. 328 КК України.

Проведено обшуки за місцем проживання, роботи та імовірних місць зберігання доказів протиправної діяльності, в ході яких вилучено докази, які беззаперечно підтверджують злочинну діяльність підозрюваного.

21.02.2021 податківцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3, ч. 3 ст. 362, ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 328 КК України.

До Печерського районного суду м. Києва внесено клопотання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна.

«Особисто моя позиція- нульова толерантність та максимум зусиль аби відповідальність понесли не лише причетні до цього злочину, а і ті, хто своєчасно не вжив заходів аби запобігти йому.

На кожне протиправне діяння з боку співробітників ДФС буде жорстка та принципова реакцію. Тим, хто ганьбить звання офіцера та порушує Закон, не місце у лавах Державної фіскальної служби» – зазначив Голова ДФС України Вадим Мельник

Державна фіскальна служба України

You may also like...