Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

У штучному блокуванні електронної черги в ЦНАП підозрюють групу посадовців Одеської міськради

Серед підозрюваних — заступник директора одного з Департаментів, начальники двох відділів та заступник начальника відділу. Упродовж 2021-2023 років фігуранти внесли понад 36 000 несанкціонованих змін до системи місцевого ЦНАПу. Відтак громадяни не мали змоги скористуватися послугами у необхідні для них дати. Тепер фігурантам за скоєне може загрожувати до шести років позбавлення волі.

Викрили маніпуляції з місцями в електронній черзі та причетних до цього осіб оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області та слідчі відділу поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1.

За даними слідства, працівники профільного Департаменту штучно зменшували кількість вільних місць в електронній черзі ЦНАП шляхом внесення несанкціонованих змін в роботі автоматизованої системи. Як наслідок, громадяни не могли отримати послуги в законному порядку у необхідні їм дати та час.

За результатами експертного висновку працівники Департаменту упродовж 2021-2023 років внесли понад 36 000 несанкціонованих змін до системи місцевого ЦНАПу.

На підставі зібраних доказів заступникові директора одного з Департаментів Одеської міської ради та трьом її підлеглим – начальникам двох відділів та заступнику начальника відділу – повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 362 та ч. 3 ст. 362 (Несанкціонована зміна інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчинені особою, яка має право доступу до неї, за попередньою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Окрім того, поліцейські провели обшуки за місцями проживання та в офісних приміщеннях фігурантів, де вилучили мобільні телефони, комп’ютери, офіційну документацію та «чорнові» записи.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває за процесуального керівництва Малиновської окружної прокуратури міста Одеси. Встановлюється повне коло причетних до «схеми» посадових осіб.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

Exit mobile version