У столиці двом молодикам оголосили підозру в угоні авто

Зловмисник запропонував товаришу розрахуватись з боргами, угнавши авто зі станції технічного обслуговування, на якій той працював. З метою подальшого продажу автівки правопорушники доїхали до Винниці, де їх затримали поліцейські.

До столичної поліції із заявою звернувся чоловік, який повідомив, що в приміщенні СТО на вулиці Стеценка він виявив відсутність автомобіля «Хюндай». Відпрацьовуючи звернення, правоохоронці оперативно встановили місце знаходження викраденого транспортного засобу, а також підозрюваних у скоєнні злочину осіб.

Поліцейські з’ясували, що напередодні 21-річний уродженець іншої країни зустрівся зі своїм знайомим – 21-річним місцевим мешканцем. Під час спілкування іноземець нагадав товаришу про борг, який той йому винен, та запропонував віддати його, спільно угнавши автомобіль із місця роботи боржника та продати його.

У подальшому підозрювані зайшли всередину технічного приміщення, взяли ключі від автомобіля «Хюндай», завели його та поїхали у Вінницю. Там вони залишили транспортний засіб у дворі, а самі оселились в орендованій неподалік квартирі, де згодом їх і затримали поліцейські.

Слідчі Подільського управління поліції повідомили фігурантам про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Неодноразово судимому за майнові злочини іноземцю суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а його спільнику – особисте зобов’язання. За скоєне зловмисникам загрожує до восьми років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...