Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

У Житомирі експосадовця засудили до 5 років ув’язнення: брав «відкати» за ремонт житлового фонду міськради

За публічного обвинувачення прокурора Житомирської обласної прокуратури експосадовця міськради визнано винним в одержанні неправомірної вигоди за невчинення в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища (ч. 3 ст. 368 КК України).

Його засуджено до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також його позбавлено права обіймати посади в правоохоронних органах, органах державної влади і місцевого самоврядування та посади, пов’язані з наданням публічних послуг строком на три роки.

Прокурор у суді довів, що колишній начальник одного з управлінь Житомирської міської ради одержав від підрядника неправомірну вигоду – 1000 доларів США.

Посадовець, у міру своїх обов’язків, укладав договори з підприємцями на виконання ремонту за бюджетні кошти будинків, що входять до житлового фонду міськради.

Скориставшись своїм службовим становищем, поставив вимогу підряднику: повернути йому до 10 % готівки з перерахованої за ремонтні роботи суми. За такий відсоток пообіцяв не направляти надмірних технічних перевірок на відремонтовані об’єкти та не затримувати виплат.

Тому вже після частково виконаного ремонту багатоповерхівки та перерахованих підряднику майже 250 тис грн, потребував свою долю «відкату».

Однак у травні 2019 року, відразу після одержання неправомірної вигоди, посадовця викрили.

Наразі вирок, постановлений 06.09.2024, не набрав законної сили.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Exit mobile version