Українські прикордонники розслідують обставини виїзду Саакашвілі

Державна прикордонна служба проводить службову перевірку факту перетину кордону України експрезидентом Грузії Міхеілом Саакашвілі.

Про це сказав Укрінформу речник ДПСУ Андрій Демченко.

Українські прикордонники розслідують обставини виїзду Саакашвілі

“У ситуації з громадянином України Саакашвілі Державною прикордонною службою України дійсно проводиться службова перевірка. Розслідуються обставини його виїзду з України та факт перетину державного кордону. Детально перевіряється вся інформація, у який спосіб він виїхав за межі України”, – сказав Демченко.

За його словами, наразі деякі посадові особи Південного регіонального управління на час розслідування та висновків усунуті від виконання службових обов’язків.

Як повідомляв Укрінформ, Саакашвілі вранці в п’ятницю, 1 жовтня, розмістив відеоролик у Фейсбуці, в якому сказав, що перебуває в Батумі.

Увечері того ж дня прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі оголосив, що експрезидента Саакашвілі затримали.

Саакашвілі оголосив голодування, заявивши, що вважає себе політв’язнем.

Саакашвілі очолював Грузію в 2008-2013 роках. Після поразки на виборах у 2013 році він залишив країну. Проти політика порушили кілька кримінальних справ, за деякими з них він був заочно засуджений до ув’язнення.

У 2015 році він був позбавлений грузинського громадянства і майже шість років є громадянином України. Зараз він є головою Виконавчого комітету Національної ради реформ України.

 

You may also like...