Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

В Білій Церкві викрили банду яка привласнювала квартири

Поліція Київщини викрила злочинну групу, яка заволоділа об'єктами нерухомості шляхом шахрайства
Поліція Київщини викрила злочинну групу, яка заволоділа об'єктами нерухомості шляхом шахрайства

Організована злочинна група шахрайськими діями заволоділа нерухомістю на території м. Біла Церква. З серпня 2022 року по березень 2023 року зловмисники реалізовували свій злочинний план, спрямований на незаконне привласнення приватного та комунального майна. Чоловіки заволоділи п’ятьма квартирами на загальну суму майже 4 мільйони гривень.

Злочинна група складалася з семи учасників та одного організатора, які підшукували квартири, власники яких померли, а спадкоємці були відсутні. Вони підроблювали документи з неправдивою інформацією, щоб підтвердити факт спільного проживання з померлими громадянами.

Зловмисники діяли за заздалегідь розробленим планом, прикриваючи свою діяльність “законними” підставами. Вони подавали до  суду позовні заяви з фальшивими даними про визнання права власності на нерухомість. Отримавши рішення суду на свою користь, учасники групи реєстрували майно на підставних осіб, а потім продавали його добросовісним покупцям.

Викрили незаконну діяльність слідчі головного управління поліції Київщини за оперативного супроводу Білоцерківського РВ ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.

Слідчі під процесуальним керівництва Київської обласної прокуратури повідомили фігурантам про підозру за фактом заволодінні чужим майном шляхом обману, вчинене повторно, у великих розмірах, організованою групою, тобто у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого (ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України). Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Відділ комунікації  поліції Київської області

Exit mobile version