Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

В Миколаєві у розповсюджувача психотропів виявили наркоречовин майже на п’ять мільйонів гривень

У зловмисника правоохоронці вилучили 5 кілограм гашишу, півкілограма коноплі, 200 грамів порошкоподібної речовини, понад 170 готових до розповсюдження закладок та інші наркотичні засоби. Нині фігурант затриманий, слідчі повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України. За скоєне чоловікові загрожує до 12 років ув’язнення.

У ході відпрацювання оперативної інформації оперуповноважені та слідчі відділення поліції № 2 Миколаївського районного управління поліції біля однієї із служб доставки міста викрили 35-річного миколаївця, який отримав пакунок із наркотичною речовиною, яку замовив через мобільний додаток.

-Під час особистого огляду поліцейські виявили та вилучили у чоловіка п’ять кілограмів сильнодіючої психотропної речовини – гашиш, – розповів начальник обласного главку поліції Сергій Шайхет.

У ході санкціонованого обшуку за місцем мешкання фігуранта поліцейські виявили 174 згортків з наркотичною речовиною канабіс, близько пів кілограма коноплі, майже 200 грамів порошкоподібної психотропної речовини та інші докази його злочинної діяльності.

Усе вилучене поліцейські направили на експертне дослідження. Орієнтовна вартість вилученого за цінами «чорного ринку» складає майже п’ять мільйонів гривень.

Зі слів зловмисника, наркоречовини він замовляв через мобільний додаток та у подальшому розповсюджував також за допомогою інтернет-сервісів як на території міста, так і пересилав у інші області.

Того ж дня правоохоронці затримали зловмисника в порядку ст. 208 КПК України. За процесуального керівництва прокуратури слідчі поліції повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 307 КК України – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, в особливо великих розмірах.

Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Нині фігуранту суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 214 720 гривень.

Встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до злочинної діяльності. Слідство триває.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області

Exit mobile version