Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

В Одесі адміністратор служби доставки їжі змінював відомості про замовлення клієнтів та привласнював кошти з каси

Впродовж місяця працівник закладу здійснив 25 оборудок і заволодів майже 14 тис. грн. За скоєне фігуранту загрожує позбавлення волі.

Про нестачу коштів після інвентаризації у своєму закладі, що спеціалізується на приготуванні ролів та піци й доставці їх клієнтам, поліцейським повідомила 29-річна підприємиця. Жінка зазначила, що сума, яку сплатили за їжу покупці, не збігається з прибутками.

Поліцейські встановили, що до зникнення грошей причетний 26-річний адміністратор, який нещодавно приступив до роботи у закладі. Маючи доступ до електронної системи оформлення та розрахунку замовлень, молодик приймав заявки від покупців, повідомляв про приготування їжі кухарям, а потім передавав замовлення курʼєру. Після доставки сетів суш та піци клієнтам перевізник віддавав отримані за них гроші адміністратору. Але останній, замість того, щоб покласти всю суму в касу, частину забирав собі, а з електронної системи видаляв якусь частину замовлень або зменшував їх вартість.

Поліцейські з’ясували, що впродовж місяця зловмисник здійснив 25 несанкціонованих змін інформації в автоматизованій системі. Забираючи з кожного замовлення від 150 до 1000 гривень, він привласнив загалом майже 14 тисяч гривень.

«Ми повідомили фігуранту про підозру у несанкціонованій зміні інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має доступ до неї, зокрема повторно, а також у привласненні чужого майна, яке було ввірене особі, вчиненому в умовах воєнного стану, зокрема повторно. Ці злочини кваліфіковані за ч.ч. 1 і 3 ст. 362 та ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене їхніми санкціями, – до восьми років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Слідство триває під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси», – повідомив начальник слідства відділення поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1 Павло Гавришко.

Одеське районне управління поліції № 1

Exit mobile version