Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

В Одесі чоловіка засудили за крадіжку і спробу підкупити поліцейського

Правопорушник, за плечима якого є кілька судимостей, проведе за ґратами шість років.

На початку року поліцейські викрили одесита у скоєнні крадіжки товару з супермаркету. Аби уникнути відповідальності за майновий злочин, фігурант вирішив «домовитись» із начальником відділення слідчого відділу одного з територіальних підрозділів ГУНП в Одеській області. Щоб справа не дійшла до суду, він пообіцяв правоохоронцю 1000 доларів у якості грошової винагороди.

Поліцейський повідомив працівникам Одеського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції про корупційну пропозицію. Одразу після передачі обіцяної суми «відкупних» правоохоронці затримали чоловіка у службовому кабінеті поліцейського, а гроші вилучили. За клопотанням слідчих суд обрав правопорушнику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Правопорушник вже має чотири судимості за майнові злочини, за останній з яких наприкінці минулого року отримав покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з іспитовим терміном три роки.

На підставі зібраних під час досудового слідства доказів слідчі Одеського районного управління поліції № 1 висунули фігуранту обвинувачення за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України – у таємному викраденні чужого майна, тобто крадіжці, вчиненій повторно, в умовах воєнного стану, а також за ч. 3 ст. 369 того ж кодексу – у пропозиції службовій особі, яка займає відповідальне становище, надати їй неправомірну вигоду, а так само наданні такої вигоди за вчинення службовою особою, яка займає відповідальне становище, в інтересах того, хто пропонує та надає таку вигоду, будь якої дії з використанням службового становища.

Обвинувальний акт правоохоронці скерували до суду. Дослідивши отримані докази, суд визнав обвинуваченого винним і призначив йому покарання у вигляді шести років позбавлення волі, приєднавши частину невідбутого покарання, отриманого за попередній майновий злочин. Крім того, суд визначив долю грошей, які були долучені до справи у якості речових доказів, постановивши конфіскувати їх у власність держави.

Процесуальне керівництво у провадженні здійснювала Київська окружна прокуратура міста Одеси.

Одеське районне управління поліції № 1

Exit mobile version